Zaalvoetbal als basis voor jongeren uit Zeswegen

Al ruim twee jaar is jongerenwerker Jeffrey actief in Zeswegen. Jeffrey is wekelijks aanwezig in de wijken Zeswegen, Meezenbroek en Molenberg om met de jongeren in contact te komen. Hij gebruikt zaalvoetbal om voornamelijk jongeren vanaf 12 jaar met elkaar te verbinden. Zaalvoetbal is niet afhankelijk van het weer en kan daarom het hele jaar door gespeeld worden.

Jeffrey biedt een luisterend oor tijdens voetballen
Heeft een jongere een vraag? Dan heeft Jeffrey een antwoord. Of hij geeft advies over alledaagse dingen. Begeleidt jongeren naar stageplekken en bijbaantjes. Ook voor gesprekken met ouders draait hij zijn hand niet om. En het belangrijkste van alles: Jeffrey biedt een luisterend oor. Dat doet hij tijdens een potje voetbal op zowel hoog als lager niveau.

Jongeren zijn actief in hun buurt
Naast het voetbal zijn de jongeren ook maatschappelijk actief. Zo hebben ze pas geleden invulling gegeven aan een mural in hartje Zeswegen. Aan de hand van een workshop hebben ze vorm gegeven aan het ontwerp. Daarnaast helpt de oudere jeugd de jongere jeugd met hun vragen.

In 2021 worden de jongeren nog actiever in hun wijk
Jeffrey is van plan volgend jaar met de jongeren een grotere rol in te nemen in de wijk. Door meer activiteiten te organiseren voor de jeugd. Jongeren die ouderen helpen. Meehelpen bij wijkactiviteiten en nog veel meer.