Mama-café Langraaf ontvangt donatie.

Op woensdag 4 maart overhandigde een delegatie van de Rotary Landgraaf een cheque van € 3000,- aan het Mama-café in Landgraaf. Het Mama-café in Landgraaf is een initiatief van JENS en de gemeente Landgraaf en biedt (aanstaande) jonge ouders en hun kinderen ondersteuning bij de uitdagingen van het opvoeden en opgroeien. Met de financiële bijdrage worden extra activiteiten gerealiseerd.

Inloop voor jonge ouders

Sinds 2018 investeert de gemeente Landgraaf in preventieve activiteiten voor (jonge) ouders en jonge moeders. Eén van die activiteiten is een inloop voor jonge ouders. Deze inloop wordt het Mama-café genoemd en is bedoeld om andere jonge ouders te ontmoeten.

Tips uit de praktijk

Er is tijd en ruimte om gewoon een praatje te maken met andere (aanstaande) mama’s, papa’s, oma’s, papa’s en andere opvoeders. Ze kunnen elkaar tips geven en praktische informatie krijgen over opvoeden. Ook is er een medeweker van JENS aanwezig om vragen te beantwoorden of ondersteuning te bieden.

Activiteiten voor ouder & kind

Elke keer wordt er voor de ouders en kinderen iets extra’s georganiseerd zoals bijvoorbeeld een workshop over gezonde voeding, EHBO bij kinderen, gezellig knutselen of samen met je kindje dansen. Alle activiteiten zijn gratis!

Het Mama-café vindt één keer per maand op woensdagmorgen plaats in de bibliotheek Landgraaf. Deelname is gratis. Aanmelden kan via 045-5695660 of info@bibliotheeklandgraaf.nl.

Boekverkoop

Het geld is bijeen gebracht door de verkoop van het boek ‘Hommage’ van Lou Thissen, lid van de Landgraafse stichting.  De opbrengst van het boek ging in z’n geheel naar de Stichting Evenementen Rotary Landgraaf die hiermee het Mama-café besloot te steunen.