Jongeren en eenzaamheid

Eenzaamheid ? Dat komt toch vooral voor bij ouderen?

Jonge mensen, ook kinderen en jongeren, voelen zich vaker eenzaam gedacht. Bij jonge mantelzorgers komt eenzaamheid vaker voor dan gemiddeld. De Corona-maatregelen maken het er vaak niet makkelijker op. Het is belangrijk om hier als professional alert op te zijn dus.

Toegeven dat je je eenzaam voelt is niet makkelijk.

Eenzaamheid heeft vele gezichten. Ook jongeren die veel sociale contacten hebben kunnen zich eenzaam voelen, dit wordt lang niet altijd herkend. Er heerst ook nog steeds een taboe op eenzaamheid onder jonge mensen, terwijl het heel vaak voorkomt. Toegeven dat je je eenzaam voelt is daarom vaak niet makkelijk. Hoe kun je hier als professional mee omgaan?

Noem het vooral geen eenzaamheid...

In de Week tegen Eenzaamheid, begin oktober, nam JENS jongerenwerker Kenny Laurentzen deel als spreker deel aan een webinar over jongeren en eenzaamheid. Hij vertelde er over de manier waarop hij met jongeren het gesprek aangaat over dit lastige onderwerp.

Jongeren en eenzaamheid van JENS helpt bij Vimeo.

Kijk hier het hele webinar terug, waarin niet alleen onderzoekers maar jongeren en professionals met praktijkervaring hun licht laten schijnen op het thema eenzaamheid.