Jeugd behandelgroep Rootz+ blij met nieuwe plek

Eind oktober verhuisde behandelgroep Link van Gastenhof (Koraal) naar JENS (Heldenvierlaan 4) en nam haar intrek in het voormalig schoolgebouw van De Zonnewijzer. In de groep zitten kinderen en jongeren tussen de 4 en 16 jaar met een licht verstandelijke beperking uit Heerlen, Landgraaf en Voerendaal. Samen met de jeugdigen en hun ouders werken we aan hun vragen.

Blij met de nieuw plek

De kinderen zijn blij met de overstap en vinden het fijn dat deze locatie dichter bij huis is. De reistijd naar huis is korter. Sommige van hen kunnen nu zelfs alleen naar de groep lopen of fietsen. Ook zijn ze erg blij met de grote buitenspeelplaats en de verschillende speeltoestellen.

Leren van elkaar

Doordat kinderen en jongeren nu met elkaar in één groep zitten en ook van elkaar leren, leren ze samenwerken en rekening houden met elkaar. Met de gedragswetenschapper worden de grote lijnen uitgezet. Ook met de thuisbehandelaar in het gezin wordt samengewerkt. Zo vult iedereen elkaar aan en versterkt elkaar.

Over ROOTZ+

Bij ROOTZ en ROOTZ+ kijken we naar de mogelijkheden en de kwaliteiten van ieder kind. Fouten maken mag en wij zorgen voor een veilig klimaat om daarvan te leren. Zo kunnen we samen succeservaringen opdoen en werken aan de vragen van een kind of jongere, zoals bijvoorbeeld:

  • Hoe kan ik leren omgaan met mijn boosheid?
  • Hoe speel ik op een goede manier samen met een ander?
  • Hoe kan ik meer zelfvertrouwen krijgen?

Meer weten over deze groep?

Neem dan contact met ons op: Kiki Ruers: kruers@jenshelpt.nl  of  Karin Kool: kkool@jenshelpt.nl