Impact behandeling

Onlangs is JENS gestart met een nieuwe emotie-regulatietraining onder de naam IMPACT. IMPACT is een groepsaanbod dat door JENS-medewerkers ontwikkeld is en waarin kennis uit Adventure training, POLE methodiek, Rots & Water, NLP, Geweldloos Verzet, vaktherapie en groepsdynamica wordt ingezet. De training is ontstaan doordat JENS medewerkers in Hoensbroek het samen anders wilden doen met de kennis die ze al in huis hadden.

Mooie resultaten

Hoewel de eerste groep deelnemers het traject van vijftien weken nog niet afgerond heeft, zijn er nu al mooie resultaten te melden. Zomaar wat uitspraken van deelnemers over hun ervaringen tot nu:

  • “Mijn zoon komt mij vertellen dat hij verdrietig is en ik mag hem nu ook troosten.”
    (moeder over haar achtjarige zoontje - rouwverwerking)
  • “Ik mag vaker naar mijn stage gaan omdat ik minder boos ben!”
    (zestienjarige jongen - agressieregulatie probleem)
  • “Ik vond het heel erg ‘*@$%#**’ dat die meid me weer negeerde en dat heb ik haar heel duidelijk gezegd.”
    (veertienjarig meisje met laag zelfbeeld en geringe weerbaarheid)

De deelnemers aan de IMPACT voelen zich over het algemeen beter dan voor de training en hebben vaardigheden ontwikkeld om dat ook vast te houden.

Daarnaast is IMPACT een aanbod met een kop en een staart: we werken vanuit een hulpvraagverkenning gekaderd aan doelen. Dit heeft als grote voordeel, dat we - binnen een kort tijdsbestek - meer jeugdigen op een passende manier kunnen ondersteunen.