Even voorstellen: Josiemar van de Werp

Ik ben Josiemar van de Werp, 28 jaar, kom uit Dordrecht en heb Antilliaanse roots. Ik kom uit een gezin van vijf en heb één zoontje van drie jaar oud. Ik werk nu bijna vijf jaar als jongerenwerker Daarnaast heb ik een voetbalverleden. Door wat blessures het betaald voetbal helaas net niet gehaald heb. Ik heb onder andere in de jeugd gespeeld bij clubs als Feyenoord, Excelsior,  RKC Waalwijk en FC Dordrecht.

Opgeven is geen optie!

Na lange tijd ben ik nu weer hersteld van een knieblessure. Dit heeft de afgelopen drie jaar enorm veel van mij gevraagd. Maar dit typeert ook wie ik ben als persoon: opgeven is geen optie. Ik ben een motivator in hart en nieren. Het jongerenwerk is een vak op zich, timing/feeling en werken met het hart staan centraal vind ik. Als jongeren stappen maken, haal ik daar mijn voldoening uit. Je moet als jongerenwerker wel een lange adem hebben en het is lange termijn proces.

Bijzondere start

Het zijn natuurlijk uitzonderlijke tijden en niet ideaal om zo te starten bij je nieuwe werkgever. Maar ik ben heel goed opgevangen door mijn collega’s in Landgraaf. We zijn nu vooral op straat en online te vinden voor de jeugd uit Landgraaf.

Keer op keer herhalen

Wat we vooral doen deze periode, is jongeren attenderen op de coronamaatregelen. Dit blijven we keer op keer doen. Daarnaast probeer je een praatje te maken en een band met hen op te bouwen.
Tijdens onze rondes staan we ook in contact met de handhavers/BOA’s en politie. We werken goed met elkaar samen en maken gebruik elkaars kwaliteiten en mogelijkheden. De jeugd is goed aanspreekbaar, maar we zien ook dat we ze steeds op de maatregelen moeten blijven wijzen.

Online FIFA-toernooi

Onlangs zijn we een online FIFA-toernooi gestart. Dat is deze week van start gegaan en een succes naar mijn idee. Ook dit is een manier om contact te houden en om jongeren te stimuleren toch thuis te blijven en bezig te zijn.

Kortom, ik ben blij dat ik deel uitmaak van JENS-team. Mijn doel is vooral om jongeren perspectief te bieden en te begeleiden naar een stukje volwassenheid in hun leven.
 

Voor nu: nog even volhouden! Ook na deze blessure waar we nu mee kampen, zullen we er sterker uit komen met zijn allen.

 #besafe #samensterk

Bekijk hier de video waarin Josiemar vertelt over zijn passie voor het vak. De video is opgenomen bij zijn vorige werkgever R-newt in Dordrecht en is gemaakt in het kader van de campagne 'Ik zorg.'