Even voorstellen: Bibian Smit

Een hernieuwde kennismaking....

Of ik vanuit XONAR mee wilde denken over een nieuwe coöperatie , dat was begin 2018 de vraag. Altijd in voor iets nieuws zei ik ja en zo kwam het dat ik enkele weken later naar Hoensbroek reed, op weg naar de nieuwe uitdaging. Een uitdaging die later dat jaar de naam JENS zou krijgen.

Ik zal je niet gaan vermoeien met teksten over mijn leeftijd (40), opleidingsachtergrond (van SPH tot management), werkervaring (residentie, ambulant, pleegzorg, teamcoach) en mijn thuissituatie (partner en 2 dochters). Graag wil ik je als lezer meenemen in mijn motivatie om, ondanks ‘tegenwind’, tóch loyaal te blijven aan JENS. Als moeder, hulpverlener en leidinggevende weet ik als geen ander dat ontwikkeling gepaard gaat met vallen én opstaan. Dat verandering gepaard gaat met weerstand. 

De 1e kinderziektes hebben we inmiddels achter de rug en er lonkt een aantrekkelijk toekomstperspectief voor JENS. Ik voel me iedere dag weer een bevoorrecht mens om betrokken en medeverantwoordelijk te zijn voor deze unieke samenwerking. Ik ben dan ook trots op dat wat we allemaal tijdens het eerste ‘levensjaar’ van JENS hebben weten te bereiken. 

Het allerbelangrijkste is en blijft echter het resultaat voor de jeugd; ‘ik zie en merk dat JENS écht het verschil maakt voor kinderen in wijken en buurten en daar doe ik het voor, ieder dag weer! Jij toch ook?!’