Even onbezorgd kind zijn

Begin oktober vond de tweede 'Week van de jonge mantelzorger' van dit jaar plaats. Tijdens de eerste ‘Week van de Jonge Mantelzorger' in juni hebben jonge mantelzorgers vooral online veel aandacht gekregen. Meer was door het coronavirus niet mogelijk. Begin oktober waren er iets meer mogelijkheden om activiteiten voor deze groep te organiseren.

Het hoogtepunt van de middag: op pad met de wandelkudde!

In de eerste week van oktober gingen jongerenwerker Amiée Laurense en schoolmaatschappelijk werker Michelle Glezer op pad met zeven Landgraafse jonge mantelzorgers. In jongerenhome de Basement werden ze verrast met een verwentas met daarin iets lekkers, spelletjes en een lekker geurtje. De grootste verrassing kwam toen de groep op pad ging met de Wandelkudde. Er volgde een prachtige wandeling met …..een geit, een pony, twee alpaca`s en twee dromedarissen. Het was voor de jongeren het hoogtepunt van de middag. Even ontspannen en niet aan thuis denken.

JENS organiseert een maandelijkse activiteit voor jonge mantelzorgers

Eén keer per maand organiseert JENS een middagactiviteit voor jonge mantelzorgers tussen de 8 en 18 jaar uit Landgraaf. En iedere derde vrijdag van de maand kunnen ze van 18.30 tot 20.00 uur terecht in Jongerenhome de Basement.

De bijeenkomsten zijn belangrijk voor de deelnemers. Ze ervaren dat ze er niet alleen voor staan, kunnen even lekker ontspannen met leeftijdsgenoten, meedoen aan een activiteit of een goed gesprek voeren. 

Meer weten?

Jonge mantelzorgers groeien op in situatie waarin thuis iemand ziek is. Dit kan lichamelijk of psychisch zijn. Ook kan er sprake zijn van een verslaving.

Meer weten over de ondersteuning van JENS voor jonge mantelzorgers? Neem dan contact op met Amiée Laurense:

 
E alaurense@jenshelpt.nl