@ease Heerlen van start

Met ingang van donderdag 23 januari 2020 kunnen jongeren uit Heerlen en omstreken terecht bij @ease in het gebouw van Carbon6 (oude CBS-gebouw) aan de Kloosterweg 1 in Heerlen. Ook JENS is betrokken bij @ease Heerlen. Op locatie werken vrijwilligers en professionals van o.a. Koraal, Mondriaan, JENS en Maastricht UMC+

Een luisterend oor

@Ease is elke donderdag van 15.30 - 18.30 uur geopend voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar die behoefte hebben aan een luisterend oor: altijd gratis, anoniem als ze dat willen en zonder wachtlijst! Bij @ease kun ze praten met getrainde vrijwilligers; op de achtergrond is altijd een zorgprofessional en psychiater beschikbaar.

Kleine of grote persoonlijke vragen

Gespreksonderwerpen kunnen heel verschillend zijn: eenzaamheid, liefdesverdriet, pesten, eetgedrag, studieproblemen, somberheid of financiële problemen. Hoe groot of klein de persoonlijke vragen ook zijn: bij @ease kunnen ze erover praten. Er staat een getraind team klaar van enthousiaste jonge vrijwilligers en professionals die goed kunnen inspelen op de zorgen die mensen hebben en - als het nodig is - iemand (snel) kunnen helpen de juiste zorg buiten @ease te vinden.

Samenwerking met partners

Samen met relevante partners in de regio (zoals praktijken voor psychische behandeling, huisartsen, POH-GGZ en sociaal-maatschappelijke partners) bieden we kwetsbare jongeren ondersteuning. Bijvoorbeeld als ze hun therapie afsluiten, maar af en toe behoefte houden aan een luisterend oor.