Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

 • Heerlen: 045 – 560 4004
 • Voerendaal: 045 – 560 25 61
 • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

 • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

 • Heerlen: 045 – 560 4004
 • Voerendaal: 045 – 567 7530
 • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

 • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777

Jeugdhulpverlener Ouderschapsreorganisatie

Samen anders doen

JENS biedt vanaf 1 januari 2019 in opdracht van de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal preventieve en ambulante jeugdhulp. JENS is een coöperatie van zorg- en welzijnsorganisaties: Alcander, Koraal, Kracht in Zorg, Mondriaan, Radar, en XONAR. Daarnaast werken wij samen met ruim 60 andere aanbieders. Deze organisaties werken allemaal onder de noemer JENS. Wij vullen elkaar aan en bundelen onze expertise in de ondersteuning, hulp en behandeling aan jeugdigen en hun gezinnen.

We geloven in de gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze kinderen veilig en gezond te laten opgroeien, zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen voor een fijne en stabiele toekomst. Daarom werken wij samen met de kinderen en jongeren, hun ouders, buurt en school. Wij ondersteunen en helpen jeugdigen zoveel mogelijk in de eigen omgeving om problemen snel te signaleren en duurzame oplossingen te realiseren. Als dat nodig is, bieden wij ambulante begeleiding, behandeling en diagnostiek, dichtbij en integraal. Onze hulp is zo licht en gewoon als mogelijk maar direct intensief indien nodig. Het motto van JENS is: ‘Samen anders doen’. Daarom zoeken wij de verbinding met organisaties en belanghebbenden in de buurt. De kernwaarden van JENS zijn: speels, eigenwijs en stoer.

Wij zoeken een nieuwe collega:

Jeugdhulpverlener

Ouderschapsreorganisatie en Begeleide omgangsregeling

JENS is op zoek naar Jeugdhulpverleners op het gebied van ouderschapsreorganisatie (NO) en de Begeleide Omgangregeling (BOR).

Ouderschapsreorganisatie ofwel Nieuw Ouderschap (NO) helpt ouders na hun scheiding het ouderschap opnieuw vormgeven en de regie hierover terugnemen. Hierbij stellen we het belang van het kind centraal. Samen met de ouders ga je invulling geven aan het ‘Nieuw Ouderschap’.

Begeleide Omgangsregelingen (BOR) worden ingezet in een situatie waarin na een scheiding het contact of de omgang tussen het kind en de uitwonende ouder is gestopt. De BOR is erop gericht dat het contact tussen de kinderen en de uitwonende ouder weer hersteld wordt. Dat doen we door via begeleide omgang toe te werken naar een onbegeleide omgang.

Over de functie

Je bent verantwoordelijk voor de ondersteuning en begeleiding aan ouders én kinderen die zich in een echtscheiding bevinden. In deze moeilijke tijd ondersteun je zowel de ouders als het kind. Voor kinderen van wie de ouders gaan scheiden is het vaak een flinke emotionele klap, die zonder de juiste begeleiding en aandacht, later mogelijk in de problemen komen. Jij weet als geen ander hoe je gezinnen hierbij kunt begeleiden en de juiste ondersteuning kunt bieden.

“Het werk kan best pittig zijn, waar ik juist uitdaging in zie. De kleine stapjes die er worden gezet in een casus zijn vaak al heel waardevol.”

Hoe ziet je werkdag eruit?

Eén van je collega’s vertelt je alvast wat meer over haar werkdag: ‘Ik begin mijn dag rond negen uur, als mijn eigen kinderen op school zijn. Vaak plan ik in de ochtend gesprekken met ouders voor NO of BOR. De omgangen vinden meestal plaats in de middag (na schooltijd). Als de kinderen nog jong zijn, plan ik in de ochtend een omgang in voor de BOR, afhankelijk van het ritme van het kind. We leveren maatwerk en werken altijd vanuit het belang van het kind, dat maakt dat geen enkel traject hetzelfde is. We kijken hierbij naar de mogelijkheden van ouders en kinderen. Ik vind het belangrijk dat ouders en kinderen zich gehoord voelen, zonder daarbij partijdig te zijn. Geen dag is hetzelfde! Ik vind het fijn om zelfstandig te werken en mijn eigen agenda te beheren. Dat is ook nodig in deze rol.

Zomaar een dag uit jouw agenda?

 • 9:00 – 10:00   overleg BJZ met ouders over de BOR
 • 10:00 – 10:30 rapporteren
 • 10:30 bellen met een moeder n.a.v. een omgang
 • 11:00 – 12:30 administratie (mails beantwoorden/rapporteren/ en verwerken in systeem)
 • 13:00 – 14:00 inlezen in een nieuwe casus. ouders bellen om een intake te plannen voor een Nieuw Ouderschapstraject. ruimte reserveren, formulieren in orde maken voor de intake
 • 14:00 vertrek naar huisadres vader voor een omgang
 • 14:30 – 15:45 omgang en nabespreken met vader
 • 15:45 vertrek naar huis
 • 15:15 – 17:00 rapportage omgang/ nog wat belletjes plegen naar ouders en/of betrokken hulpverleners in casussen

Over het team

Je bent onderdeel van het team NO/BOR. Dit team is erg divers en iedereen brengt iets anders erin mee. Je kunt samen met collega’s sparren over casuïstiek, maar er is ook ruimte voor een luchtig gesprek. Naast de overleggen en intervisies, vinden er ook regelmatig teamuitjes plaats. Daarnaast is er een gedragswetenschapper die inhoudelijk met je meedenkt, je coacht en adviseert.

Werken voor JENS

Je krijgt de kans om mee te werken aan de transformatie van de jeugdzorg in Heerlen, Landgraaf en Voerendaal volgens de kernwaarden van JENS: Samen, Anders, Doen. Dat doen we door te investeren in preventie, eigen kracht, de-stigmatisering, de-medicalisering, normalisering en het vergroten van het probleemoplossend vermogen van gezinnen en hun sociale netwerk.

Wat bieden wij?

Medewerkers die voor JENS gaan werken worden, onder andere op basis van kennis en ervaring, in dienst genomen bij één van de moederorganisaties. Dit op basis van de procedures, (arbeids-)voorwaarden en afspraken die gelden binnen de betreffende moederorganisatie.
Waar nodig ontvang je via de moederorganisatie de benodigde digitale hulpmiddelen (bijv. laptop, iPad of smartphone).

Wie ben jij?

 • Teamspeler én kunt ook goed zelfstandig werken
 • Houdt van uitdagingen en veranderingen
 • Staat stevig in je schoenen
 • Out-of-the-box-denker
 • Ervaring met het werken met jeugdigen

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde en relevante Hbo-opleiding en bent SKJ geregistreerd.
 • Ben je niet geregistreerd of heb je een Mbo-opleiding? Ook dan kun je reageren op deze vacature. Samen bekijken we dan de mogelijkheden om op korte termijn een registratie te regelen en we kijken ook of er andere mogelijkheden zijn bij JENS.
 • Een opleiding mediation is een pré, affiniteit met dit vakgebied een must.
 • Afhankelijk van de hulpvraag, wordt van je verwacht dat je werkt op onregelmatige tijden.
 • Om te kunnen starten heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Daarnaast is een Verklaring Functioneren en Onbesproken Gedrag van je vorige werkgever een vereiste. De moederorganisatie waar je in dienst komt, kan ook referenties opvragen.

Durf jij de uitdaging aan?

Wil je eerst meer weten over JENS? Kijk dan op onze website www.jenshelpt.nl. Of maak een afspraak voor een dagje meelopen met en JENS-collega, een kennismakingsgesprek of een oriënterende wandeling met een van onze Gebiedsmanagers.

 • Voor meer informatie over de moederorganisaties verwijzen we je naar de website van de verschillende moederorganisaties.
 • Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Soeï Peters, gedragswetenschapper of Raf Tournel, gebiedsmanager (06 – 20 452 763).

   

Solliciteren

Stuur je schriftelijke sollicitatie met motivatie en CV naar: hr@jenshelpt.nl onder vermelding van de vacaturetitel. De
vacature kent geen sluitingsdatum. De vacature wordt gesloten, zodra we een
goede match met een kandidaat hebben.
Vacature nog eens rustig nalezen? Bekijk ‘em hier!

Facebook
Twitter
LinkedIn