Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

 • Heerlen: 045 – 560 4004
 • Voerendaal: 045 – 567 7530
 • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

 • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

 • Heerlen: 045 – 560 4004
 • Voerendaal: 045 – 560 25 61
 • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

 • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777

Instroommedewerker

Samen anders doen

JENS biedt vanaf 1 januari 2019 in opdracht van de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal preventieve en ambulante jeugdhulp. JENS is een coöperatie van zorg- en welzijnsorganisaties: Alcander, Koraal, Kracht in Zorg, Mondriaan, Radar, en XONAR. Daarnaast werken wij samen met ruim 60 andere aanbieders. Deze organisaties werken allemaal onder de noemer JENS. Wij vullen elkaar aan en bundelen onze expertise in de ondersteuning, hulp en behandeling aan jeugdigen en hun gezinnen.

We geloven in de gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze kinderen veilig en gezond te laten opgroeien, zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen voor een fijne en stabiele toekomst. Daarom werken wij samen met de kinderen en jongeren, hun ouders, buurt en school. Wij ondersteunen en helpen jeugdigen zoveel mogelijk in de eigen omgeving om problemen snel te signaleren en duurzame oplossingen te realiseren. Als dat nodig is, bieden wij ambulante begeleiding, behandeling en diagnostiek, dichtbij en integraal. Onze hulp is zo licht en gewoon als mogelijk maar direct intensief indien nodig. Het motto van JENS is: ‘Samen anders doen’. Daarom zoeken wij de verbinding met organisaties en belanghebbenden in de buurt. De kernwaarden van JENS zijn: speels, eigenwijs en stoer.

 

Wij zoeken een nieuwe collega:

Medewerker Instroom

24-36 uur

Als instroommedewerker binnen JENS neem je zorgvragen van cliënten in behandeling en onderzoek je vervolgens bij welke zorgaanbieder het beste bij de zorgvraag past. Daarvoor heb je contact met jeugdigen en gezinnen die een zorgvraag hebben. Je gaat samen bekijken welke vraag ze precies hebben en doet passend aanbod. Vervolgens zorg je er ook voor dat de zorg ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt door de zorgaanbieder.

Wat ga je doen?

Tot de werkzaamheden, taken en verantwoordelijkheden van de instroommedewerker behoren onder andere:

 • Je leest, beoordeelt en beantwoordt mails van de afdeling Instroom. Als je een vraag zelf niet kunt beantwoorden, zorg je ervoor dat de vraag op de juiste plek terechtkomt.
 • Je zorgt dat je een duidelijk beeld krijgt van de zorgvraag. Dat doe je op basis van schriftelijk informatie en waar nodig na één of meerdere gesprekken met de jeugdige en het gezin. Soms bezoek je de gezinnen daarvoor ook thuis.
 • Je maakt een helder verslag van je onderzoek, doet een passend zorgaanbod en bespreekt dit met de zorgvrager.
 • Je onderhoudt contacten met verwijzers, medewerkers en zorgaanbieders.
 • Je volgt het hele traject: van zorgvraag tot zorgaanbod en realisatie. Als dat nodig is doe je ook een voorstel voor overbruggingszorg.
 • Je houdt het dossier van de zorgvrager bij en biedt oplossingen als er problemen ontstaan tijdens het zorgproces.
 • Je hebt dagelijks contact met de collega’s instroom van JENS, de cliëntadministratie, verwijzers die de zorgvraag indienen en zorgaanbieders die de zorg kunnen realiseren, maar ook met de coöperatieleden en onderaannemers.

Wat bieden wij? 

We bieden jou de kans bieden om mede vorm te geven aan de jeugdzorg volgens de missie van JENS:

 ‘Samen jong en sterk opgroeien!’.

We geloven in de gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze jongeren veilig en gezond te laten opgroeien, zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen voor een fijne stabiele toekomst.

Als je voor JENS kiest, krijg je op basis van kennis en ervaring een contract bij één van de organisaties die samen de coöperatie vormen. Je wordt aangenomen op basis van de afspraken die binnen die organisatie gelden. Denk daarbij aan selectieprocedure en (arbeids)voorwaarden. Waar nodig ontvang je via de moederorganisatie de benodigde digitale hulpmiddelen (bijv. laptop, iPad of smartphone).

Wie ben jij?

 • Teamspeler
 • Houdt van uitdagingen en veranderingen en kunt snel schakelen
 • Staat stevig in je schoenen
 • Out-of-the-box denker
 • Bij voorkeur ervaring met kinderen en jongeren

Wat vragen wij van jou? 

 • Je hebt bij voorkeur een afgeronde relevante HBO opleiding
 • Je hebt werkervaring als zorgmakelaar binnen de Jeugdhulpverlening
 • Bij voorkeur ben je SKJ geregistreerd, dan wel voldoe je aan de voorwaarden voor de SKJ registratie
 • Afhankelijk van de hulpvraag wordt van jou verwacht dat je werkt op onregelmatige tijden

Durf jij de uitdaging aan?

Wil je eerst meer weten over JENS? Kijk dan op onze website https://www.jenshelpt.nl. Voor meer informatie over de moederorganisaties en de vacatures voor JENS verwijzen we je naar de website van de verschillende moederorganisaties.

Voor meer informatie over de functie en de ontwikkelingen kun je contact opnemen met Marjolein Stöcker, Gebiedsmanager (06 86 80 49 97) of Desiree Gotzen, HR-adviseur (06 18 51 20 73).

Solliciteren

Stuur je schriftelijke sollicitatie met motivatie en CV naar: dgotzen@jenshelpt.nl, graag onder vermelding van de vacaturetitel.

Facebook
Twitter
LinkedIn