Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

 • Heerlen: 045 – 560 4004
 • Voerendaal: 045 – 567 7530
 • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

 • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777
Crisis

CRISISNUMMERS

Tijdens kantooruren:

 • Heerlen: 045 – 560 4004
 • Voerendaal: 045 – 560 25 61
 • Landgraaf: 14-045

’s Avonds of in het weekend:

 • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777

Trauma sensitief professional (HBO)

Samen anders doen

JENS is een coöperatie van zorg- en welzijnsorganisaties. Vanaf 1 januari 2019 bieden wij preventieve en ambulante jeugdhulp in de gemeenten Heerlen, Landgraaf en Voerendaal. Daarnaast werken wij samen met ruim 60 andere aanbieders. Deze organisaties werken allemaal onder de noemer JENS. Wij vullen elkaar aan en bundelen onze expertise in de ondersteuning, hulp en behandeling aan jeugdigen en hun gezinnen.

We geloven in de gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze kinderen veilig en gezond te laten opgroeien, zodat zij hun talenten kunnen ontwikkelen voor een fijne en stabiele toekomst. Daarom werken wij samen met de kinderen en jongeren, hun ouders, buurt en school. Wij ondersteunen en helpen jeugdigen zoveel mogelijk in de eigen omgeving om problemen snel te signaleren en duurzame oplossingen te realiseren. Als dat nodig is, bieden wij ambulante begeleiding, behandeling en diagnostiek, dichtbij en integraal. Onze hulp is zo licht en gewoon als mogelijk maar direct intensief indien nodig. Het motto van JENS is: ‘Samen anders doen’. Daarom zoeken wij de verbinding met organisaties en belanghebbenden in de buurt. De kernwaarden van JENS zijn: speels, eigenwijs en stoer.

Geloof jij in traumasensitief werken, heb je ervaring op het gebied van hechting en systeemgericht werken? Dan zoeken wij jou!

Trauma Sensitief Professional

HBO

1,66 fte

Byzonderwijs

Byzonderwijs is een samenwerking tussen zorg en onderwijs waarbij we integraal gaan samenwerken, een behandelaanbod creëren in een schoolse setting, in dit geval bij SO/VSO De Pyler in Heerlen voor kinderen met de leeftijd 4 t/m 8 jaar.

Het is een traject van één kalenderjaar waarin kinderen op school actief deelnemen aan een behandelgroep, groepsbehandelingen en als dat nodig is, individuele behandelingen. De kinderen worden aan een vaste klas en juf of meester gekoppeld. Doel van het traject is om het kind schoolrijp te maken en het binnen het kalenderjaar door te laten stromen naar een onderwijssetting. Ouders en opvoeders worden nadrukkelijk meegenomen in het zorgprogramma.

Bekijk hier de video over Byzonderwijs en deze vacature.

Over de functie

Voor uitdagende functie zoeken we enthousiaste teamspelers die het leuk vinden om in een schoolse setting een behandelgroep vorm te geven op een vernieuwende manier.

Dit betekent dat jij met jouw collega’s ervoor zorgt dat het behandelklimaat en het programma dagelijks wordt uitgevoerd en je werkt aan een veilig klimaat waarin de kinderen zich kunnen ontwikkelen.

Wat vragen wij van jou?

 • Je bent een bevlogen, actieve en betrokken professional die van afwisselende werkzaamheden houdt en die stevig in zijn/haar schoenen staat.
 • Je kunt integraal samenwerken met leerkrachten en weet krachten te bundelen en daardoor gebruik te maken van elkaars kwaliteiten.
 • Je bent een teamspeler én je kunt ook goed zelfstandig functioneren.
 • Je krijgt energie van vindplekgericht werken en voelt je als een vis in het water zowel in het zorglandschap als in een onderwijssetting.
 • Je beschikt over een afgeronde relevante Hbo-opleiding.
 • Je sluit maandag tot en met donderdag aan op de schooltijden en verzorgt daarnaast ambulante begeleiding. Je bent bereid om werkdagen aan te passen aan de schoolkalender en daarmee rekening te houden met vakantieperiodes.
 • Het behandelprogramma op 5 september 2022. Jij kunt starten zodra je beschikbaar bent.
 • Eventuele combinatie met ambulante begeleiding/behandeling zijn mogelijk.

Werken voor JENS

Je krijgt de kans om mee te werken aan de transformatie van de jeugdzorg in Heerlen, Landgraaf of Voerendaal volgens de kernwaarden van JENS: Samen, Anders, Doen. Dat doen we door te investeren in preventie, eigen kracht, de-stigmatisering, de-medicalisering, normalisering en het vergroten van het probleemoplossend vermogen van gezinnen en hun sociale netwerk.

Als je voor JENS kiest, krijg je op basis van opleiding, kennis en ervaring een contract bij één van de organisaties die samen de coöperatie vormen. Je wordt aangenomen op basis van de afspraken die binnen die organisatie gelden. Denk daarbij aan selectieprocedure en (arbeids)voorwaarden.

Durf jij de uitdaging aan?

Wil je eerst meer weten over JENS? Kijk dan op onze website www.jenshelpt.nl. Of maak een afspraak voor een dagje meelopen met een JENS-collega, een kennismakingsgesprek of een oriënterende wandeling met één van onze Gebiedsmanagers.

 • Voor meer informatie over de moederorganisaties verwijzen we je naar de website van de verschillende moederorganisaties.
 • Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Stephanie Harmsen, Programmamanager ‘Lekker in je vel’ (06) 23 40 68 45 of Desiree Gotzen, HR-adviseur (06) 18 51 20 73.

Solliciteren

Stuur je schriftelijke sollicitatie met motivatie en CV naar: dgotzen@jenshelpt.nl onder vermelding van de vacaturetitel.

Facebook
Twitter
LinkedIn

CRISIS NUMMERS

TIJDENS KANTOORUREN:
 • Heerlen: 045 – 560 4004

 • Voerendaal: 045 – 567 7530

 • Landgraaf: 14-045

‘S AVONDS OF IN HET WEEKEND
 • Crisishulp Jeugd Zuid-Limburg: 043 – 604 5777

CONTACT

Kruisstraat 103
6411 BS Heerlen

info@jenshelpt.nl
045 566 0113

SOCIALS